Najveći roze Srbije

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Najveći roze Srbije

Ako vinar ima dobro vino i uz njega zanimljivu priču, sva su mu vrata otvorena. Prvo srebro na londonskom nadmetanju Decanteru za jedno roze vino iz Srbije koje je osvojila vinarija Erdevik, sama je po sebi možda dovoljna prepopruka za izražajno, kompleksno i u isto vreme elegantno pink vino Roza Nostra 2017, ali su ljudi iz ove vinarije otišli još korak dalje.

Zapakovali su Roza Nostra boje lososa, ne samo u magnum bocu što je po sebi već dovoljno neobično, već i u dvostruki magnum!

Vinarija oko čijih se vinograda u Krčedinu pletu bajke i sa nestrpljenjem očekuju crvena vina visoke premijum klase, uz ranije zanimljive nazive vina kao što su Tri roze koze, povukla je i ovaj neočekivan marketinški potez. Ali, da li je samo reč o marketingu, jer zna se da vina bolje sazrevaju u magnum bocama?

- Apsolutno mislim da ovaj magnum i dvostruki magnum Roza Nostra 2017 nema nikakve veze sa nekim dodatnim sazrevanjem, bar za tako nešto nisam dosad čuo i naišao u praksi. Uostalom nema ni potebe da jurimo neki dopunski kvalitet u ovom rozeu koji je već našao svoju publiku ali je i prepoznat od svetskih stručnjaka. Jednostavno, ovako veliku bocu vidim kao lepo rešenje pakovanja, da umesto paketa vina, na izlet ili proslavu ponesete samo jednu bocu - kaže Ivan Mihajlović, direktor prodaje vinarije Erdevik.

Nemamo siguran podatak da li je dvostruki roze magnum ili jeroboam jedinstven u Srbiji kao pakovanje za ovakva vina, pa čak ni da li postoji sličan klasičan magnum, no mladi menadžment tim Erdevika vuče sjajne poteze od kojih je izvrsna organizacija sajma Vinski park u Sremskoj Mitrovici jedan od stopostotnih pogodaka.

nazad na vrh

Srodni tekstovi