Pink Day za pozitivne misli

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Pink Day za pozitivne misli

Međunarodni festival ružičastih vina Pink Day održaće se u subotu 21. aprila po šesti put u Zagrebu u Muzeju Mimara, u organizaciji Women on Wine/WOW.

Pink Day je u svega nekoliko godina postala jedna od najprepoznatljivijih vinskih manifestacija Hrvatske, a ove će godine okupiti brojne značajne izlagače iz nekoliko država. Posebno će zanimljive biti radionice. Jednu, pod nazivom „Ružičasta Dalmacija“, održaće članica WOW Monika Prović, vlasnica WSET 3 diplome, gde će biti reči o sedam različitih rozea Dalmacije, dok će drugu voditi iskusni rovinjski somelijer Siniša Škaberna na temu „Rose i slatko: Da ili ne?“

MuzaferijaRužičasti pogled na svet, Sanja Muzaferija

- Iskreno me veseli da smo ovaj ružičasti pogled na svet uspeli da održimo već šest godina u kontinuitetu i da je festival postao prepoznatljiv, ne samo na domaćem, već i u međunarodnom okruženju. I to uprkos svojevrsnoj hiperinflaciji vinskih smotri i festivala, od kojih se čak dva ove godine održavaju na isti dan kada i Pink Day – kaže novinarka Sanja Muzaferija, osnivač i direktorica manifestacije, uz opservaciju da je u svetu potražnja rozea u velikom porastu i da njihovo udruženje WOW broji čak 170 članica iz Hrvatske. – Moja je ideja od početka bila da Pink Day preraste vinsku smotru i postane simbol proleća, ružičastih misli, pozitivnog razmišljanja.

tim 18Festival koji privlači pažnju, organizacioni tim Pink Day 2018

Na konferenciji za medije, baš kao što to biva i na samom Pink Dayu, bilo je mnoštvo zgodnih ružičastih detalja, pa su tako servirani ružičasti makaroni od maline, a premijerno je degustirano i prvo ružičasto vino trenutno najpoznatije hrvatske vinarke Jasne Antunović Turk, članice WOW koja vodi vinariju Antunović iz Baranje.

Jedna od atrakcija ovogodišnjeg festivala Pink Day biće i Bubbly Bar, još jedne članice WOW, Tamare Domljanović, koja je u hrvatsku dopremila prvi bar na točkovima, tačnije Piaggio trokolicu – pokretni bar s kojeg se služe penušava vina i penušavi kokteli.

Lidl

Konačno, po završetku manifestacije zabavno druženje se nastavlja u restoran/baru „Time“, jednoj od omiljenih zagrebačkih destinacija za dobar provod, gde će u centru pažnje biti popularni provansalski roze Whispering Angel.

Recimo još i to da ulaznica za ovogodišnji Pink Day iznosi 150 kuna.

Zeleno voli ružičasto

U okviru manifestacije Pink Day održaće se i mali festival u festivalu Green in Pink, na kojem će se predstaviti pojedini proizvođači ekstra devičanskog maslinovog ulja.

Uz izložene uzorke, gošća iz Španije Karmen Sančez Garsija, međunarodni ekspert za ekstra devičanska maslinova ulja, održaće master class pod nazivom „Time for EVOO...cation“ (EVOO – Extra vergin olive oil) na kojem će se probati višestruko nagrađivana španska ulja Castillo de Canena, zatim ulja slavnih vinarija Sassicaia i Frescobaldi, te odabrana ulja hrvatskih proizvođača.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail redakcija@vino.rs
 • Telefon: 064 111 8279

O nama