Uzbudljiv vinski vikend u Novom Sadu

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Uzbudljiv vinski vikend u Novom Sadu

Prvi Novosadski salon vina će se održati u petak i subotu, 20. i 21. aprila, u novosadskom hotelu Park.
Novi Sad je zaslužio vinsku manifestaciju velikog formata – čulo se nekoliko puta na konferenciji za novinare kojom je za predstojeći vikend ozvaničen Novosadski salon vina.

Zlatko Živanić, PR manifestacije najavio je preko 500 raznih etiketa iz svih delova sveta koje će vinari, uvoznici i distributeri ponuditi publici na štandovima u novosadskom hotelu Park.

- Salon se održava prvi put, a pripremamo ga, zaista, godinama – dodao je Stevan Kostreš, jedan od organizatora i potpredsednik Udruženja somelijera Vojvodine. - Stvorena je kritična masa ljubitelja vina, profesionalaca koji se njime bave, sve je više dobrih vina i novih vinarija, pa je logično da je novosadska sredina sazrela za ovakav događaj. Vinari su odlično odreagovali na ideju, a mi smo odabrali creme de la creme iz aktuelne ponude. Posebnu zahvalnost pritom dugujemo generalnom sponzoru manifestacije, kompaniji Corp JVJV, kao i partnerima salona: kompanijama Riedel, Aqua Panna i Craf.

Salon vina

Pored izlagača iz sveta vina, u maloj sali Salona će svoje proizvode izložiti proizvođači biranih delikatesa. Posetioci će moći da probaju birane francuske i srpske sireve, maslinova ulja, kao i mesne delikatese, kako domaće, tako i italijanske.

Važan deo manifestacije je i Wine Identity program radionica i masterklasova koji se održavaju oba dana trajanja Salona. Na njima će se degustirati i govoriti o tamjanikama iz Srbije, o grašcu, prokupcu, vinima iz Tokaja i portugalske regije Duro, kao i o velikim vinima Fruške gore. U okviru programa održaće se panel diskusija o razvoju identiteta i brendiranju vinskih regija, na kojoj, osim gostiju iz inostranstva učestvuju i Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za kulturu, kao i Nataša Pavlović, direktorica Turističke organizacije Vojvodine. Predavači na radionicama su domaći i stručnjaci iz inostranstva, od kojih su neki među najvećim vinskim autoritetima sveta.

press

- Rod Smit je prvi Master of Wine koji gostuje u Novom Sadu – najavio je Igor Luković, urednik magazina Vino & Fino. - Doveli smo Roda da govori o srpskim šardoneima i da zajedno sa njime pokušamo da procenimo gde se domaća vina sada nalaze u odnosu na druga u svetu, kao i koji su potencijali vina od sorte šardone kod nas – istakao je Luković i dodao: - Interesovanje za radionice je veliko, jako smo zadovoljni kako je publika prihvatila celu ideju. Biće ovo definitivno uzbudljiv vinski vikend u Novom Sadu!

Foto: Mihajlo Berček

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail redakcija@vino.rs
 • Telefon: 064 111 8279

O nama