Najzabavnija vinska manifestacija Srbije

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Najzabavnija vinska manifestacija Srbije

Vinski maraton, proglašen za najbolju novu manifestaciju Srbije, održaće se po drugi put od 21. do 23. septembra na Paliću. Kao i prošle godine, očekuje se veliki broj učesnika, trkača i ljubitelja prirode i vina iz čitavog regiona, a sve to uz najbolja lokalna vina i gastronomske specijalitete, te autentičnu zabavu u nadaleko čuvenim čardama i salašima Bačke.

Naslovna sajt vinski1 1600x632

Ovo je manifestacija koja na originalan način spaja trčanje, vino, muziku, gastronomiju i zabavu, a namenjena je svima koji žele da se sa porodicom i prijateljima zabave i uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, gde ih u prelepo uređenim vinogradima i vinarijama očekuju odlično vino, gastronomski specijaliteti i muzika.

vinski maraton 6

Kao i prošle godine, biće organizovane dve trke – Vinska trka (21,1 km) i Trka uživanja (9 km) – a po završetku sve takmičare i posetioce očekuju besplatni koncerti, zabavna takmičenja, degustacije vina, vinske radionice, vožnja vinskim brodom, vinske ture, vinski piknik...

Od svog prvog izdanja Vinski maraton je imao međunarodni karakter, tako da su pored trkača iz cele Srbije, na vinskoj stazi trčali i takmičari iz Nemačke, Velike Britanije, Amerike, Turske, Singapura, Češke, Crne Gore, BiH, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Ivan DjokovicPodizanje kvaliteta manifestacija od regionalnog značaja, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković

Uz Ministarstvo turizma i telekomunikacija, koje je od početka stalo iza Vinskog maratona, manifestaciju će ove godine podržati i Autonomna pokrajina Vojvodine, a tim povodom Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković kaže:

- Ovo je izuzetno važna manifestacija za značajniju promocije vinske tradicije severnobačkog okruga. Njen karnevalski duh spaja rekreaciju, vino, muziku, gastronomiju i mnogobrojne sadržaje zabavnog karaktera. Bogatstvo različitosti jedne sredine, poput vojvođanske, umnogome utiče na kreativne ideje, inovativne koncepte, kao i na samu percepciju stvarnosti, umetnosti, kulture, ali i preduzetništva i zanatstva. Kroz specifične vojvođanske manifestacije promoviše se odnos cene i kvaliteta vina, gastronomije, usluge, zvukova tipičnih za podneblje čitave Vojvodine. Našom podrškom podstičemo podizanje kvaliteta regionalnih manifestacija međunarodnog karaktera, ali i manifestacija koje oslikavaju mentalitet i tradiciju nacionalnih zajednica sa teritorije Vojvodine.

vinski maraton 52

Nema sumnje da je veliki uspeh prvog izdanja ove manifestacije pokazao potencijal promovisanja Srbije kroz specifične koncepte kakav je Vinski maraton. To potvrđuju i u Turističkoj organizaciji Srbije, a sekretarka Udruženja za turizam u Privrednoj komori Srbije Tijana Maljković povodom održavanja Vinskog maratona izjavila je kako će Privredna Komora Srbije, kao produžena ruka privatnog sektora, posebno dati podršku turizmu kao najbrže rastućoj privrednoj grani Srbije:

 - Devizni priliv je samo u januaru ove godine bio za 22 procenta veći od januara prošle godine, s toga verujemo da će Srbija i ove godine oboriti rekord u broju stranih i domaćih turista. Kroz formiranu grupaciju za manifestacije i organizatore događaja pri Privrednoj Komori Srbije, tokom cele godine se aktivno bavimo prilagođavanjem zakona i odluka u samoj privredi, kao i brojnim olakšicama da se što veći broj različitih događaja uspešno organizuje po celoj Srbiji. Palić je upravo jedna od strateški bitnih lokacija za održavanje ovakvih događaja i već prepoznat od strane MICE industrije. Vinski maraton ističe se po spoju sporta, gastronomije i vina, a veliku atraktivnost postiže zbog vesele atmosfere i kostimiranih trkača. Kao i prošle godine, PKS će biti partner događaja i upravo omogućiti što većem broju članica da se uključe i predstave na Vinskom maratonu, od malih domaćinstava koja mogu ponuditi ručak ili prenoćište, do većih hotela, poznatih vinarija i kulturno atraktivnih institucija.

vinski maraton 40

Recimo i to da se Vinski maraton realizuje i zahvaljujući podršci Parka Palić, a svakako ne bi bio moguć bez zajedničkog nastupa najboljih palićkih vinarija: Vinarija Zvonko Bogdan, Maurer, Tonković, Petra, Vinski dvor...

Sve podatke o Vinskom maratonu možete pronaći na adresi www.vinskimaraton.rs.

Promo cene do 15. aprila

antrf Promo cena

Startni paketi za obe trke pušteni su u prodaju preko sajta Vinski maraton i mogu se obezbediti po promotivnoj ceni do 15. aprila!

Vinska trka

antrf Vinska trka

Ova trka namenjena je profesionalnim sportistima i rekreativcima, uz naglasak na dobrom provodu učesnika. Staza je duga 21,1 km i prolazi kroz slikovite predele jezera Palić i okoline, kroz vinograde, pored vinarija, salaša i brojnih okrepnih stanica sa voćem, vinima, vodom, ukusnim zalogajima...

Za one koji žele da se posvete samo trčanju, sve to i još mnogo poslastica svakako će ih dočekati po završetku trke na cilju.

Trka uživanja

antrf Trka uzivanja

Trka uživanja namenjena je svim uzrastima, rekreativnim trkačima i šetačima, ljubiteljima prirode i vina, bez pobednika i plasmana, a pravo učešća imaju svi koji to žele.

Staza je duga devet kilometara i uz uživanje u laganom trčanju ili šetnji kroz idilične predele, druženje na stazi i pijuckanje vrhunskih vina, jedna od glavnih odlika ove trke je karnevalski duh koji se ogleda u maštovitim kostimima učesnika.

Konačno, najmaštovitiji kostimi učesnika biće na kraju trke posebno nagrađeni!

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail redakcija@vino.rs
 • Telefon: 064 111 8279

O nama