Tajna uspeha Deurićeve kupaže

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Tajna uspeha Deurićeve kupaže

Generalno, trend poslednjih godina oslikava povećani interes za monosortnim vinima, pa tako i u Srbiji. Pa ipak, neka od najboljih ovdašnjih vina su već godinama baš crvene kupaže. Na to nas je podsetio i nedavno održani Salon vina u Kragujevcu, gde je radionica pod nazivom „Velike srpske crvene kupaže“ izazvala veliko interesovanja i pokazala visoke domete ovakvih vina u Srbiji.

I doista, kada pogledamo unazad sve su to vina koja iz godine u godinu uspevaju da zadrže visok kvalitet, bez obzira na okolnosti. Ovome valja dodati i to da su upravo dve crvene kupaže proglašavane u poslednje dve godine za Best Buy na srpskom tržištu – Alma Mons 2013 Belo Brdo i Talas crveni 2015 Deurić!

Deuric 01Kupaže su jako zgodne, Zlatko Živanić

Pokušali smo da čujemo od Zlatka Živanića, menadžera prodaje u vinariji Deurić, kakva su njihova iskustva s tržištem kada su u pitanju ovakva vina.

- Kupaže su jako zgodne, mogu lepo da se podese u podrumu, da se izbegne bilo kakva prirodna mana sorte, a jedini njihov problem je što tržište u Srbiji, upravo iz tog razloga, ne gleda sa preteranim oduševljenjem na njih. Što je apsurd, jer su mnoga čuvena vina Bordoa upravo kupaže!

Interesovalo nas je da li su iz tog razloga u vinariji Deurić možda i svesno išli s niskom cenom za Talas crveni, pokušavajući da razbiju neku vrstu predrasude na srpskom tržištu?

- U ovom trenutku u Srbiji postoji širok spektar ponude vina, od autohtonih do internacionalnih, od sortnih do raznih kupaža, belih, crvenih, roze vina. Ranijih godina Župa, istok Srbije, Šumadija, sad Fruška gora, sve više imaju raznoliku ponudu kvalitetnih i vrhunskih vina. A potrošač, naravno, sve više procenjuje koliko vredi to što mu se nudi. Talas crveni postao je Best Buy u Srbiji iz razloga što kvalitet u boci, koji predstavlja srebro na Decanteru, nudi za te novce najbolji odnos cene prema kvalitetu na ovdašnjem tržištu. I to generalno gledajući, od najjeftinijih industrijskih vina, plastične ambalaže ili rinfuze, pa do najskuplje premijum kategorije. Naš vodeći pokazatelj je ukupni broj restorana koji je ulistao Talas crveni kao vino kuće ili u svoju ponudu generalno. Pa kada se pogleda prodaja istog, lepo se vidi da su kupci odlično prepoznali tu Best Buy odrednicu.

nazad na vrh

Srodni tekstovi