Slava vinarije Stobi

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Slava vinarije Stobi

Sveti Trifun je po deveti put glamurozno proslavljen u krugu jedne od najprestižnijih makedonskih vinarija Stobi.
Kao i prethodnih godina, u prelepom dvorištu vinarije okupilo se po običaju veliki broj gostiju koje je posle ceremonijalne rezidbe sačekala bogata trpeza, muzička zabava i – vrhunska makedonska vina!

Domaćin slave, vlasnik ove moderne vinarije Minčo Jordanov i njegova ćerka Ana, koja rukovodi praktično svim segmentima rasta i razvoja preduzeća, sa brojnom porodicom i prijateljima proslavili su praznik posvećen zaštitniku vinograda i vrtova. Kako dolikuje, loza je svojeručno orezana i bogato polivena vinom uz blagoslov „Daj Bože berićet“ i jednu jedinstvenu želju da dođe dobro zdravlje i bogat rod vinograda.

Stobi St. TRifun 2018 55

- Radujemo se početku nove sezone i zaista se nadamo da će godina ispred nas biti još uspešnija od prethodne, da ćemo zadržati rastući trend u kojem se razvija vinarija. Ljubitelji naših vina mogu očekivati ​​proširenje portfolija novim proizvodima. Godinu dana ranije, u godini koja je s aspekta berbe vinove loze bila ispunjena značajnim izazovima, Stobi je zahvaljujući naprednoj tehnologiji, iskustvu i znanju s enološkog aspekta uspeo da postigne odlične rezultate – izjavili su domaćini opisujući u nekoliko rečenica juče, danas i sutra kolektiva koji niže samo uspehe.

Potvrda toga je povećan udeo Stobijevih vina na tržištu Makedonije, ali i snažan prodor na nova tržišta, te su sada prisutni u više od 20 zemalja širom sveta. Takođe, na brojnim takmičenjima osvojena su protekle godine značajna priznanja i nagrade, među kojima su i najprestižnije sa Mundus Vini i Decantera.

- Aktivno ćemo raditi na podizanju vinske svesti i kulture, te ćemo s tog aspekta ulagati dalje u razvoj vinskog turizma. Očekujemo da će naša vina postati još bliža još većem broju potrošača, jer se pripremamo za njih sa sloganom „Ništa manje od savršenstva“!

Stobi:
Vinska tvrđava na Balkanu

nazad na vrh

Srodni tekstovi