Sir sa Balkana za sve vinoljupce i siromane

  • Objavljeno u Info
Sir sa Balkana za sve vinoljupce i siromane

Beograd će ponovo mirisati na sve moguće sireve do neba. U Domu omladine Beograda se 17. i 18. februara održava sad već sedmi sajam autohtonih sireva Balkana pod nazivom Balkan Cheese Festival a posetioci će biti u mogućnosti da probaju oko tri stotine najrazličitijih sireva uz dosta etiketa dobrog vina.

Iz Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske stižu proizvođači čudesnih ukusa nastalih od mlečne masti, a posebno zadovoljstvo predstavlja izložba sireva iz Italje, inače zemlje specijalnog gosta ovog festivala.

Uparivanje retkih, neobičnih, poslastica od sira, ili samo onih vama omiljenih, sa dobrim vinima i posebnim specijalitetima počinje oba dana već u 10 i traje do 20 časova, a cena jednodnevne ulaznice koja pokriva sve degustacije, kako sira, tako vina i gastro specijaliteta, je 250 dinara. Isto koliko i lane.

A oni koji vole nadmetanja i željni su da provere sopstveni ukus, ispratiće sa zanimanjem završetak ocenjivanja i proglašenje pobedničkih sireva prema glasovima posetilaca koje će biti obavljeno u nedelju 18. februara tačno u 18 časova.

nazad na vrh