Stobi osvaja kinesko tržište

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Stobi osvaja kinesko tržište

Posle velikog uspeha koji su ostvarila na tržištima Evrope, SAD i Rusije, vina iz vinarije Stobi velikim koracima osvajaju i kinesko tržište.

U saradnji sa domaćim partnerom Stobi (Shenzhen) International Vine.Co Ltd, vina čuvene makedonske vinarije se trenutno prodaju u nekoliko specijalizovanih prodavnica ovog brenda u raznim gradovima Kine i slobodno se može reći da je njihov upliv na tamošnjoj vinskoj sceni značajan a tržište osvojeno.

Stobi Kina 6Osnivač vinarije Stobi Minčo Jordanov i vlasnica Ana Jordanov, sa kineskim domaćinima

Peta takva prodavnica namenjena isključivo za prodaju vina Stobi nedavno je uz ogromnu posvećenost i angažovanje partnera  otvorena u kineskom gradu Fuzhu. Tom prilikom, a tokom posete rukovodećeg tima makedonske vinarije ovoj azijskoj zemlji, upriličena je velika svečanost dok je otvaranje specijalizovanih prodavnica vina Stobi izazvalo veliko interesovanje lokalnih medija.

To ne čudi, imajući u vidu ovdašnje veliko i razvijeno tržište vina, gde su ona crvena posebno cenjena, a kvalitetna crvena vina Stobi zadovoljila su ukuse kineskih potrošača pa je potrošnja ovog brenda u Kini dostigla gotovo milion boca vina tokom trogodišnje saradnje.

Stobi Kina 10

Prilikom desetodnevne posete Kini, osnivač vinarije Stobi Minčo Jordanov potpisao je sa lokalnim partnerima novi petogodišnji ugovor za nastavak saradnje, sa ciljem da se u tom periodu intenzivira promocija i široka prezentacija Stobi vina na kineskom tržištu.

Zahvaljujući podršci Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u organizaciji Udruženja Makedonija Vina, vina iz asortimana vinarije Stobi, zajedno sa drugim makedonskim vinarijama, predstavljena  su na najpoznatijem dalekoistočnom međunarodnom sajmu vina ProWine China - Shanghai koji se četvrti put održao sredinom novembra. Na ovom, jednom od najcenjenijih vinskih sajmova na svetu učestvovalo je oko 700 najistaknutijih proizvođača, uvoznika i distributera vina iz 39 zemalja sa svih kontinenata, sajmom je prodefilovalo više od 14.000 posetilaca, a vina vinarije Stobi su privukla veliku pažnju i osvojila simpatije posetilaca.

Stobi Kina 3

U istom periodu lokalni distributer kompanija Stobi (Shenzhen) International Vine. Co Ltd  je organizovala prezentacije i degustacije vina u gradovima Vushi i Fuzhou, kao i u gradovima Zhongshan i Shenzhen gde su već ranije otvorene specijalizovane prodavnice i gde kineski ljubitelji vina pokazuju veliko interesovanje.

- Vina Stobi trenutno se mogu naći u nekoliko kineskih gradova što znači da smo trenutno prisutni na ogromnom tržištu s obzirom na činjenicu da svaki od ovih gradova ima šest, sedam, pa čak i  do 25 miliona stanovnika. Ali naši planovi širenja na azijskom kontinentu ne zaustavljaju se tamo. Sledeće stanice u kojima se planira otvaranje specijalizovanih prodavnica su Šangaj i Peking. Pobeda na kineskom tržištu predstavlja novi izazov za vinariju, pobeda koja prati uspešno uspostavljanje tržišta u Sjedinjenim Državama, Rusiji i Evropi - kaže Ana Jordanova, vlasnica vinarije Stobi i naglašava da promocija i uspeh ove vinarije otvaraju vrata za celu makedonsku vinsku industriju, ali i podstiču promociju Makedonije kao vinskog regiona koji može da se etablira i konkuriše drugim vinskim destinacijama, te je veoma ponosna na rezultate postignute na kineskom tržištu.

Stobi Kina 4

Trenutno, vina Stobi su prisutna na evropskom tržištu u zemljama bivše Jugoslavije, susednim balkanskim zemljama, Rusiji Holandiji, Danskoj, Velikoj Britaniji i Nemačkoj, a van Evrope u Japanu i SAD. U daljem planu vinarije je da ojača poziciju na tržištima na kojima je već prisutna, i da pojača promociju visoko kvalitetnih vina na svetskim vinskim takmičenjima na kojima redovno osvaja prestižne nagrade.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail redakcija@vino.rs
 • Telefon: 064 111 8279

O nama