Pinot Grigio Temet: „Maj nejm iz Burgundac, Burgundac sivi!“

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Pinot Grigio Temet: „Maj nejm iz Burgundac, Burgundac sivi!“

Od sredine oktobra jedno od najpopularnijih vina vinarije „Temet“ na srpskom tržištu dobilo je potpuno nov vizuelni identitet. U pitanju je Pinot Grigio 2015 koji umesto braonkastog reciklažnog papira na flaši sada ima blistavu srebrnu foliju ispresecanu naizgled nasumično postavljenim pravim linijama. Vinski meridijani koji se susreću upravo u Lozoviku?

Nema sumnje da je pino griđo sorta koja zavređuje veću pažnju u srpskim vinogradima nego do sad, a u vinariji „Temet“ imaju još jedno dodatno objašnjenje zbog čega je usledila promena etikete:

Burgundac sivi 2866 SIVISIVI- U neku ruku, ovo je ERGO Pinot Grigio! Naime, novi dizajn bliži je našoj vrhunskoj ERGO liniji, jer je u pitanju internacionalna sorta. Promenili smo i vrstu papira za etiketu. Ovaj se bolje ponaša u kibli s ledom, a pošto se radi o belom vinu to nam je bilo veoma važno – kaže Nebojša Aleksić, vlasnik vinarije „Temet“, jedne od najatraktivnijih u čitavom regionu, i dodaje da su na etiketu stavili i ćirilićni naziv Burgundac sivi, karakterističan za naše podneblje, kako bi potrošačima dodatno približili ovu sortu.

Drugim rečima, uz malo mašte možda ćete sada čuti ovaj lozovički pino griđo kako vam šapuče: „Maj nejm iz Burgundac, Burgundac sivi!“ dok u čaši blago vrtite vino koje se presijava u ledeno sivkasto zelenkastim tonovima. Tu istu boju nose i odabrane bobice iz kojih je vino nastalo.

I ako vas je ovo vino ranije zbunjivalo i uveseljavalo svojim metamorfozama dok se greje u čaši, od egzotične voćne bombe, preko krematoznog elegantnog ljubavnika tela punog adrenalina, do krajnje uzbudljive završnice, sad vam je nakon ovog predstavljanja valjda jasno: Doviđenja do sledeće avanture vinskog špijuna koga svi vole 007.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail redakcija@vino.rs
 • Telefon: 064 111 8279

O nama