Bure vina za srpskog dramaturga

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Bure vina za srpskog dramaturga

Originalna literarna nagrada „Podrum Radovanović”, koja se sastoji od barik bureta (225 litara) vrhunskog vina poznate vinarije Radovanović iz sela Krnjeva, pripala je ove godine dramskom piscu i scenaristi Dušanu Kovačeviću, autoru velikog broja dramskih dela s komičnim sadržajem, poput „Maratonci trče počasni krug”, „Radovan III”, „Ko to tamo peva”, „Balkanski špijun”...

Donoseći odluku, žiri u sastavu Aleksandar Gatalica, prof.Žarko Trebješanin i Milan R.Simić, konstatovao je da je delo Dušana Kovačevića „već godinama najpouzdaniji dramski skener naših naravi, običaja i zabluda”, te da se dobitnik zbog toga može smatrati klasikom srpske književnosti i „savremenim Nušićem”.

Žiri je takođe sa zadovoljstvom konstatovao da je Kovačević i veliki poznavalac vina, te da će od prvog dobitnika nagrade „Podrum Radovanović”, pesnika Ljubomira Simovića, na najbolji način preuzeti palicu ambasadora vinske kulture u narednih godinu dana.

Svečana dodela nagrade, čija je materijalna vrednost oko 3.000 evra, obaviće se 21. oktobra u vinariji Radovanović.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

O nama