Wine Jazzin

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Wine Jazzin

Džem od vina i džeza, kako je neko duhovito izmešao ove pojmove, održao se u Beogradu kraj nekadašnje „mehane“ vinarije Radenković, tu na uglu Kosančićevog venca i Zadarske, koje su za ovu priliku prekrštene u Wine Street i Jazz Street.
Truba praćena jazz orkestrom usecala je klasike ove muzike u beogradsko-tursku kaldrmu, dok se nekoliko stotina potpetica guralo oko petnaestak vinskih štandova. Lica nasmejana, delom zbog toga što kiša iz olovnog neba niju ljuljnula, a opet (većim) delom zbog sve višeg kvaliteta srpskih vina.

jazzin DSC0218

Nekoliko vlasnika i „glava“ vinarija u dobrom raspoloženju, pa čak i onih koji nisu direktno učestvovali, niti su iz Beograda, govori u prilog tome da „džemovanje“ privlači pažnju i van centra grada i zbivanja. Bilo je doista pravo zadovoljstvo videti toliki broj ljubitelja vina svih generacija kako veselo časka uz zveckanje vinskih čaša. A iz njih su se ove večeri pila vina iz srpskih vinarija Despotika, Aleksić, Trivanović, Deurić, Toplički vinogradi, Zvonko Bogdan, Budimir, Mačkov podrum, Virtus, Vimmid i Bukovo, te makedonskog Tikveša i crnogorske vinarije Savina.

jazzin DSC0430

Uz nekoliko vina koja su mogla da se probaju „ispod tezge“, poput Tikvešove linije Lepovo, epitet „ekskluzive“ poneo je svakako skupi beli sovinjon blan, Icon Campana Albus vinarije Zvonko Bogdan, koji se otvarao tek na nekih petnaestak minuta. Veoma prepoznatljiv, neobičan, sa snažnim notama barika, vino je koje se pamti. Istovremeno, vinarija Despotika zainteresovanima je nudila na probu grozdove sorte morava koji su uz istoimeno vino zaista služili kao desert pokazujući veliki potencijal ovogodišnjeg roda.

jazzin DSC0479

Konačno, brojne aplauze većine prisutnih pobrala je i vinarija Vimmid, čiji je Cabernet Sauvignon 2013 izgleda u potpunosti zadovoljio i usaglasio sve kriterijume kvaliteta, vremena i mesta. Sjajno vino koje je, nažalost, gotovo rasprodato...

Foto: Ivana Čutura

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail redakcija@vino.rs
 • Telefon: 064 111 8279

O nama