Srpske zvezde SuperWine 3.0 salona vina

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Srpske zvezde SuperWine 3.0 salona vina

Na ekskluzivnoj lokaciji PMYC Lido Pool u marini Porto Montenegro u Tivtu, sajam vina SuperWine ugostio je najprestižnije evropske vinarije, a prema prikazanom interesovanju, među njih svakako spadaju srpske vinarije Aleksandrović i Kovačević koje su prepoznatljivim, ali i novim etiketama stekle brojne nove sledbenike.

SuperWine 01

Jedinstveni dvodnevni vinski parti ugostio je preko trideset izabranih vinarija. Mnoštvo sveta tiskalo se oko vinskih štandova, ali i u potrazi za mediteranskim gurmanlucima. Ipak, do duboko u noć, najživlje je bilo oko kibli sa ledom i vinskih stolova gde su se neštedimice trošile perjanice vinskih kuća sa Iriga i Oplenca. 

SuperWine 02 Aleksandrovic standFoto: Daibor Sevaljević 

Vinarija Aleksandrović je uz čuvena bela vina, privukla prisutne penušavcem Trijumf, da bi izuzetno interesovanje izazvao novi Trijumf rose, kao veliko letnje vino idealno za atmosferu koja vlada uz Jadransku obalu. Kao šlag na torti delovale su masivne boce vina  Trijumf Noir i Rodoslov Grand Reserve, etiketa koje su prisutni znalci upoređivali sa najpoznatijim svetskim crvenim vinima.

stand Kovacevic

Vinarija Kovačević otišla je možda i korak dalje, ponudivši prisutnima vina kojih još nema na srpskom tržištu a do jeseni neće ih ni biti. Uz nove i proverene berbe Chardonnay 2013, Rosetto 2014, Sauvignon Blanc 2014, Penušavo vino Kovačević 2010, u čašama se našao Roze penušavac 2012 od 100% sorte pinot noir koji na domaćem tržištu još niko nije probao, baš kao i Aurelius 2012 selektirana berba kabernea i merloa, što bi mogao biti novi veliki adut ove vinarije u crvenom segmentu.

SuperWine 03

A oni koji su znali, probali su i potpuno novi Chardonnay barrique 2012 i imali priliku da uživaju u njegovoj slojevitosti i aromama zrelog voća uz predivni zalazak sunca u Bokokotorskom zalivu.

nazad na vrh

Srodni tekstovi