Vinska dama za finale ASI nagrade

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share

djurdja-kitchnKolumnista Vino.rs, Đurđa Katić, autor tekstova u rubrici „Vinska dama”, ušla je u najuži krug kandidata za nagradu Emozioni, koju po prvi put dodeljuje Svetska asocijacija somelijera ASI.

Ovo priznanje je namenjeno somelijerima iz celog sveta koji su svojim radom najviše doprineli razvoju profesije i kulture vina u svojoj zemlji i šire. I dok se istovremeno u San Remu budu odvijala nadmetanja za najboljeg somelijera Evrope, u vili Nobel, 27. septembra, biće objavljeno ko je dobitnik ovog priznanja koje jednim svojim segmentom obuhvata i rad medija u sferi vinske kulture.villa-nobel

Tim povodom, Đurđa Katić kaže:
- Pobeda ne donosi materijalnu, već moralnu korist, a to je možda i najvažnije u ovom trenutku. Sama činjenica što sam ušla u finale, za mene je velika čast, ali to je ujedno još jedno pominjanje Srbije na velikim nadmetanjima, što se sve češće događa i što je jako dobar pokazatelj. Inače, žiri je primetio moj rad u medijima, posebno na radiju i televiziji, kojih je proteklih godina bilo na gotovo svim poznatim stanicama u Srbiji.

Do konačnog trijumfa neće biti lako doći, s obzirom na to da su u finalu ostala još dvojica vrhunskih stručnjaka na polju popularizacije vina: Nemac Guy Bonnefoit, koji se bavi edukacijom, analizom, planiranjem i konsaltingom u sferi uparivanja hrane i vina, ali i predvodi enološke ture širom Nemačke i drugih evropskih zemalja, te Francuz Paul Brunet, koji ima dve titule najboljeg somelijera Francuske i autor je čuvene knjige „Le vin et les vins au restaurant”, te profesor na prestižnoj ugostiteljskoj školi u Strazburu.

Da podsetimo, „Vinska dama” Đurđa Katić je tehnolog i dvostruki prvak Srbije 2008. i 2010. godine na takmičenjima za najboljeg somelijera Srbije, dobitnik nagrade na Evropskom prvenstvu 2008. za najbolju analizu i preporuku vina od sorte širaz, stalni predavač na obuci za somelijere i ljubitelje vina u SERSA i drugim srodnim udruženjima, član državnog panela, autorka mnogobrojnih tekstova o vinu i trenutna potpredsednica SERSA.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail redakcija@vino.rs
 • Telefon: 064 111 8279

O nama