Redakcija Vino.rs

Redakcija Vino.rs

Wine Style salon 2023

U Beogradu će se 25. marta od 14 do 20 časova u hotelu Crowne Plaza održati 14. Wine Style salon vina koji će pod motom Galerija vinskog pozitivizma ponuditi široku lepezu domaćih, regionalnih i stranih proizvođača vina.

Jubilarni Pink Day

Festival posvećen roze vinima, popularni Pink Day održaće se po 10. put 22. aprila u Laubi u Zagrebu uz učešće vinarija iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije, Francuske, Austrije...

Raw Pariz: Vina za lepši svet

U Parizu se po prvi put održao festival vina sa minimalnim intervencijama Raw 2023 na kojem su između 170 izlagača vina predstavila i dva srpska vinara, Đorđe Bikicki i Oskar Maurer, a na put je s njima kao posetilac krenuo i mladi Aleksandar Todorović koji takođe pravi vina takvog stila.

Najbolja vina od autohtonih sorti

Na nedavno održanom ocenjivanju vina od autohtonih i novostvorenih sorti Samo naše, koje je već nekoliko godina sastavni deo Salona vina u Paraćinu u organizaciji Vinskog viteškog reda Steva Pisar 1805, titulu apsolutnog pobednika ponela je Ivana Šijački.

Mahago 2019 Authentic, Drašković

Nakon odležavanja od godinu dana u austrijskom bariku od slavonskog hrasta gabarita 5.000 litara, frankovka Mahago 2019 vršačkog vinskog giganta Drašković zaokružila se lepim voćnim i začinskim notama umirivši 14,5% alkohola.

Pretplatite se na RSS feed