Redakcija Vino.rs

Redakcija Vino.rs

Nadmetanje grašca iz čitavog sveta

Novoformirano međunarodno ocenjivanje vina od sorte grašac Grow du Monde 2022 održano na Petrovaradinu juna ove godine iznedrilo je pregršt trofeja i medalja od kojih su brojne najvrednije nagrade pripale srpskim vinarijama.

Bora, jedna južnjačka frankovka

Frankovka Frenk 2019 vinarije Bora iz sela Lepojević u Levačkom vinogorju osvojila je zlato na svetskom šampionatu frankovki u Mađarskoj. Po mnogo čemu Bora je vinska boutique priča porodičnog i tradicionalnog zlatnog šmeka.

Muvina trofej za srpsko vino

Na Muvina 2022 ocenjivanju u Slovačkoj, Chardonnay barik 2021 nove vinarije Savić iz Lipovca u Šumadiji osvojio je zlatnu medalju i titulu šampiona belih vina, a zlato je pripalo i vinu Marselan barik 2019, vinarije Agatija.

Tikveš ima najbolje vino Balkana

Vino Bela Voda Belo 2021 vinarije Tikveš Châteaux & Domainеs proglašeno je za najbolje vino na Balkanu na 11. The Balkans International Wine Competition (BIWC) nadmetanju.

Ivanovićevo vino No ½ 2018 na vrhu Balkana

Među brojnim nagradama za srpska vina na The Balkans International Wine Competition 2022 izdvojila se ona za kupažu No ½ 2018 vinarije Ivanović iz Aleksandrovca koja je uz dvostruko zlato osvojila i trofej za najbolje crveno vino ovog takmičenja.

Pretplatite se na RSS feed

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

O nama