Pomeranje granica u IN vinariji

Dve vinske dame u centru pažnje: Gordana Nijemčević i Ivana Ilić Dve vinske dame u centru pažnje: Gordana Nijemčević i Ivana Ilić

Popularna IN vinarija na zapadnim obroncima Fruške gore, u selu Bikić Do nedaleko od Šida, svake godine okupi tokom jednog vikenda u junu prijatelje i kolege na celodnevno druženje. Lepa tradicija ispoštovana je i sada uprkos letnjoj kiši koja nije pokvarila uživanje brojnim gostima.

IN vinarija 2023 (39)

Goste su ispred idilične vinarije ušuškane u šumarak na vrhu brežuljka a između dva vinograda, sačekale domaćice Gordana Nijemčević i Ivana Ilić. Nema sumnje da je IN vinarija pravi mali dragulj vinskog turizma u ovom delu Fruške gore. Prostrana terasa u hladu, senovito dvorište ispresecano velikim borovima, velika degustaciona sala koja je zadržala dušu otmenog letnjikovca, sve to upotpunjeno zavodljivim vinima kao da oslikava karakter šarmantnih vlasnica.

IN vinarija 2023 (19)

- Želimo da pomeramo granice koje smo kao vinarija dohvatili prethodnih godina, da se još više približimo mladim ljudima, da vinsku priču pretvorimo u izvor zadovoljstva i veselja. S tim na umu ove godine ćemo plasirati tri nova vina sa potpuno redizajniranim etiketama: Chardonnay 2021, Sauvignon Blanc 2022 i Rose 2022 – kaže Gordana Nijemčević.

I dok je šardone iz berbe 2021 već dobio novu, modernu etiketu, sovinjon i roze čekaju finalno rešenje.

IN vinarija 2023 (61)

- Sva tri vina publika je fenomenalno primila na nedavno održanom Wine Gardenu u Botaničkoj bašti u Beogradu tako da s mnogo optimizma očekujemo reakciju tržišta. Šardone je već u prodaji, a uskoro kreću i preostala dva vina. Pogotovo što smo roze napravili u stilu koji pomera naše dosadašnje granice – kaže Ivana Ilić.

I doista, novi Rose IN 2022 nežnih provansalskih tonova donosi elegantni spoj sorti muskat hamburg i merlo. To je fino struktuirano vino koje će poslužiti kao idealno letenje osveženje ali i zahvalan partilac mlade jagnjetine, teletine, ribe, morskih plodova, letnjih obrok salata...

IN vinarija 2023 (27)

S posebnim zanimanjem očekuje se novi grašac iz prošlogodišnje berbe, vino od sorte koja ubrzano postaje zaštitni znak Fruške gore. I to će vino izaći na tržište u drugačijem ruhu.

Što se novih crvenih vina tiče, u vinariji se drže toga da će ih puštati na tržište tek posle dužeg odležavanja u podrumu, tako da će ljubitelji IN frankovke, merloa i kabernea verovatno morati da sačekaju sledeću godinu kako bi probali nove berbe. Ali, neke stvari svakako vredi čekati.

IN vinarija 2023 (47)

A ako baš nemate strpljenja, onda je rešenje da se direktno uputite u vinariju i sa društvom natenane provedete nezaboravan dan u rajskom ambijentu uz vrhunska vina i domaće gurmanske zalogaje.  |

Foto: Ivana Čutura
nazad na vrh

Srodni tekstovi