Šapatov vinsko-gastronomski raj

Šapatov vinsko-gastronomski raj

U sve većem broju vinarija koje kroz razne vidove prodaje i uz ponudu sve boljih vina teže i da ugode vinskim turistima, Atelje vina Šapat doista je izrastao u nešto posebno na vinskom putu Srbije!

Ovaj fantastični arhitektonski kompleks ušuškan u vinograde na bregu iznad Krčedina i Novog Slankamena, odakle puca pogled širom Vojvodine, već nekoliko godina predstavlja skriveni vinsko-gatronomski raj brojnim umetnicima, glumcima i poslovnim ljudima željnim opuštanja u intimnom okruženju.

Atelje vina Sapat (19)

Naime, pored besprekorne usluge, vrhunske hrane i orginalnih vina s etiketom Šapat, čitav taj prostor odlikuje mirna i prisna atmosfera. Stoga nije neobično spustiti se na prostirku ispred prostrane terase i u cvetnom okruženju lagano pijuckati vina odmarajući oči na plavoj površini reke gde Fruška gora svojim poslednjim tananim dodirom ljubi Dunav.

IMG 3639

Posebna hedonistička priča je restoran koji uvek na meniju ima po neku novu sezonsku ponudu i u kojem se podjednako uživa u jelima i u umetničkim delima koja vas okružuju. Inače, jelovnik se nekada i dnevno formira kako bi pratio ukus pojedinog vina iz širokog Šapat asortimana. Kada smo kod vina, valja imati na umu da je ovo ujedno i jedino mesto gde smo u Srbiji mogli da uživamo u crvenom vinu Akcent Reserve 2015 Šapat, proizvedenom od najboljeg grožđa, gotovo potpuno ručno i u veoma ograničenim količinama.

Vinarija Sapat 15

U sklopu ovog fantastičnog objekta nalaze i dva luksuzna apartmana i dve komforne sobe, ukupnog kapaciteta do 14 gostiju, koja se od ove godine zbog racionalnijeg poslovanja i još intimnijeg ugođaja iznajmljuju u celini samo jednom društvu.

Kako bi otkrili vina, zastakljenu degustacionu dvoranu sa pogledom na barik podrum, uživali u specijalitetima i na kraju doživeli smenu dana i noći u Vili Šapat, informacije o iznajmljivanju možete dobiti na tel. 011/2022 900 ili putem E-maila kod sestrinske firme Hotel Townhouse 27 u Beogradu.

IMG 20200716 162935

Recimo još i to da restoran radi od četvrtka do nedelje (kada COVID mere to dozvoljavaju) u terminu od 12 do 21 čas, te da je zbog ograničenih kapaciteta neophodno da se mesta rezervišu (069/607 698 ili 069/607 079), a radi lakšeg snalaženja pri dolasku dobro je koristiti mapu na sajtu Atelje vina Šapat.   |

Foto: vino.rs, promo
nazad na vrh

Srodni tekstovi