Ališa Huberman

Ališa Huberman

Kako se ocenjuje i kupuje maslinovo ulje

Istorija maslinovog ulja je duga koliko i istorija vina, tu negde oko šest milenijuma. Slične su im organoleptičke osobine pa i način degustiranja, a pri odabiru sa police neke opšte odrednice mogle bi se iskoristiti bilo da je vino ili ulje u pitanju.

Vino i feta, čudan par

Feta sir, meki, beli, masni, spada u najstarije sireve na svetu, a s obzirom na to da potiče iz mediteranskog okruženja odakle potiču i neke od najstarijih sorti od kojih se pravilo vino, nekako je za pretpostaviti da je baš taj sir bio jedan od prvobitnih zalogaja koji su pratili vino.

Vredi li šta taj Decanter?

Od učesnika iz Srbije, vinarija Virtus je uz vinarije Janko i Temet osvojila ove godine najviše priznanja na najznačajnijem svetskom vinskom ocenjivanju Decanter u Londonu. Interesovalo nas je koliko su ovakva internacionalna priznanja značajna za jednu mladu vinariju u Srbiji.

Pet vinskih regija Španije koje morate videti

Iako nije najveći proizvođač vina, Španija je zemlja s najvećim površinama pod lozom na svetu i sa čak više od 600 autohtonih sorti. Vinski raj u kome je pravo uživanje – izgubiti se! Tempraniljo, grenaš, karinjan, makabeo ili viura u sadejstvu s ostalim lokalnim sortama i aromama otkrivaju prebogat portfolio zbilja dobrih vina, pri čemu ne treba zaboraviti ni to da vrhunske španske etikete imaju mogućnost odležavanja u boci i po nekoliko decenija.

Pretplatite se na RSS feed

Kupovina na vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Izbor iz prodavnice

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate „Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail redakcija@vino.rs
  • Telefon: 064 111 8279

O nama