Pitajte o vinu

Redakcija Vino.rs

Redakcija Vino.rs

U koži vinara

Ako ste uspešno savladali Prve vinske korake, a zatim shvatili zašto je u Vinogradu istina i kakva je Poruka u boci, spremni ste za veliki iskorak u razumevanju vina i razloga zašto ono ponekad košta koliko košta (to se uglavnom odnosi na one cene koje se čine astronomskim). A taj korak će te najbolje razumeti ako se stavite u poziciju – vinara!

U Erdeviku prva srpska koralna vina

Imali smo ekskluzivnu priliku da probamo prva vina iz Srbije koja su sazrevala u moru. U pitanju su dva vina vinarije Erdevik – Grand Trianon 2015 i popularni Roze Nostra!

Neobične arome u vinu (I)

U vinu se mogu osetiti najneobičniji mirisi. Da li vam se neki od njih sviđa ili ne pitanje je ukusa, često i raspoloženja. No, to je samo pokazatelj više da je vino zapravo večita tema za analizu i beskonačan izvor tema za nadmudrivanje.

Lastar i umetnost na zadatku

U klubu beogradskog restorana Plato održana je humanitarna aukcija, tačnije donatorsko veče koje su zajednički organizovale vinarija Lastar, organizacija Belhospice iz Beograda i slikarka Tamara Kusovac.

Dan prokupca 14. oktobar

Ovogodišnji Dan prokupca, niz vinskih dešavanja u čijem se fokusu nalazi autohtona srpska sorta prokupac, održava se u nedelju 14. oktobra.

Vino u carstvu sira

Tradicionalna izložba autohtonih sireva Balkana „Balkan Cheese Festival“ održava se 13. i 14. oktobra u prostoru Doma omladine Beograda. Posetioci će moći da probaju retke i neobične vrste stotina sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske i Hrvatske, ali i čuvene mlečne proizvode ovog tipa iz Holandije, zemlje gosta ove hedonističke manifestacije.

Pretplatite se na RSS feed

Kupovina na vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Izbor iz prodavnice

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate „Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail redakcija@vino.rs
  • Telefon: 064 111 8279

O nama