Nenad Basarić

Nenad Basarić

Slavica Todić: Na prokupcu mora mnogo da se radi

Slavica Todić je profesor i šef Katedre za vinogradarstvo Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a edukaciju i naučni rad vezala je uz onaj najbitniji deo – praksu u sopstvenim vinogradima i vinariji Doja. Tu je sa suprugom Goranom uzgojila i proizvela ProkupacDoja 2015, vino koje je proglašeno za najbolje crveno vino Srbije od autohtone sorte u godišnjem izboru Vino.rsi koje je na nadmetanju Balkans International Wine Competition u Bugarskoj proglašeno za najbolje autohtono vino Balkana u 2017. godini.

Obrenovačke vinske vežbe

Lokalni sajam vina u Obrenovcu okupio je početkom februara u Sokolskom domu petnaestak vinara i otprilike isto toliko proizvođača sireva i suhomesnatih mezetluka, taman koliko treba za jedno ležerno gastro popodne.

Vinska istorija Beogradskog sajma

U okviru najave desetogodišnjice vinske manifestacije Beowine na beogradskom Sajmu koja će se uz Sajam HORECA opreme održati tokom Sajma turizma od 21. do 24. februara, grupa novinara imala je priliku da zaviri u malo poznatu „Vinoteku“ - vinsku arhivu i degustacionu salu koja se nalazi ispod Hale 3.

Šta nas čeka iz berbe 2018

Čini se da je u čitavoj vinorodnoj Srbiji godina bila teška za vinogradare. Uglavnom je svuda krenulo loše s velikim kišama pred leto, koje su uzrokovale enormno uvećanje ploda, onda su naišle bolesti, mušica drozofila suzuki uzela je veliki danak berbe, nekima je grad satro vinograde do korena, ali je na kraju stigla neobično duga, topla i sunčana jesen koja je u mnogome popravila sumornu sliku.

Pretplatite se na RSS feed

Kupovina na vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Izbor iz prodavnice

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate „Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail redakcija@vino.rs
  • Telefon: 064 111 8279

O nama